Hvordan funger et filter?

Når bruker jeg polafilter og ND-filter?

Kommentarer

• Filter bruker vi som en fellesbetegnelse på glass vi setter foran objektivet for å oppnå en ønsket effekt objektivet ikke kan gi oss.

Her er de vanligste typene filter:
    • Beskyttelsesfilter
    • Polarisasjonsfilter
    • ND-filter (gråfilter)
    • Variabelt ND-filter
    • Gradert ND-filter
    • Natt-filter
    • Nærfilter
    • Fargefilter

I tillegg til at filtrene kommer med ulike effekter, kommer de også i ulik størrelse, for å passe fronten på objektivet ditt. På objektivet står det hvor mange millimeter diameter det er på filterfatningen, så du vet hvor stort filter du trenger.

Her kan du lese mer om hvordan hvert enkelt filter fungerer og deres bruksområder.